miercuri, 25 mai 2011

Eu, tu, el? Unul, altul.. Cineva

I is Muc aka Muc cel Mic aka Boacă aka omul din popor. Sau din topor. Cel dintr-o bucată ce le spune pe faţă. Nu se teme de repercursiuni, nici nu ştie ce sunt. Îşi spune părerea şi dă sfaturi de parc-ar fi ale lui.

Păcală sau Bulă aka prostu' satului spune ce gândeşte şi e om cu frica lui Dumnezeu. Dar nu se roagă! Nuuu.. Nici măcar cruce nu-şi face. Spune că nu-i vreun sfânt, are şi el păcatele lui.

Se poartă de parcă le-ar şti pe toate dar el încă învaţă. A păţit destule şi-a văzut destule la viaţa lui. Nu intră în discuţii pe care nu le poate stăpâni şi nu abordează subiecte pe care nu le cunoaşte dar se dă semidoct, daaa..

Are lipsurile lui dar e băiat de treabă. Şi săritor. Te ajută cu dragă inimă. Nu aşteaptă nimic în schimb, nici măcar recunoaştere. Ştie că va veni ea la momentul oportun. Însă are şi el damblalele lui. Vrea să fie tratat ca un "om mare". El respectă lumea, lumea de ce să nu-l respecte pe el?

Mai şi citeşte, frate dar cât citeşte. Dacă n-are treabă, hop-ţop pe-un scăunel cu cartea-n braţe. Şi nu poartă ochelari, dar îl cam deranjează ochii. El spune că de la lumină puternică. Are-o carte maaaare. A ajuns abia la jumătate. Citeşte câte 3 pagini pe zi. Mai mult spune că nu ţine minte sau îşi pierde interesul.

Cică el a stat de vorbă şi cu Nimeni. Cică-l învăţase Nimeni să facă Nimic. Da' a uitat. Cică n-a mai făcut de mult. Acum nu mai face nimic, stă toată ziua. Se uită la flori, la animale, la cer. Stă pe scăunelul lui. Apoi îşi face de lucru în altă parte. Are bretele la scăunel, îl ia în spinare şi se mută. Şi-l găseşti în altă parte. Citeşte din cartea lui, dar nu mai mult de 3 pagini pe zi.

Îi place să vorbească, să povestească. Îţi spune povestea vieţii lui, dar el nu are una. Te captivează, îl asculţi cu atenţie şi realizezi că nu spune nimic.

Eh, trecem peste toate astea, e băiat de treabă odată ce-ajungi să-l cunoşti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentează cu cap!