În prima zi, Eduard Ezeanu şi Titus Căpîlnean au deschis ediţia pe o temă mai mult decât interesantă: Brandingul personal în online. Ideile de bază au fost prezenţa pe site-uri de socializare sub numele personal (nu porecle/nickname-uri), calitatea posturilor tale, faptul că "nu ai un brand personal pentru că nu superi pe nimeni" (Eduard Ezeanu) şi că trebuie să ai "coerenţă, consistenţă şi constanţă" (Titus Căpîlnean) în comunicare, atât în online cât şi în offline.
După prezentările celor doi rămâne să ne răspundem la întrebările:
- Care sunt trăsăturile care mă definesc?
- Care din aceste trăsături declanşează reacţii pozitive în minim 1/3 din publicul meu ţintă?
- Care din aceste trăsături merită comunicate?
Zoli Toth a continuat seria de prezentări cu povestea din spatele artistului SISTEM. Astfel s-a putut afla despre acţiunile de voluntariat pe care le desfăşoară de câţiva ani încoace cele mai importante fiind Ecofrecvenţa şi faptul că este Ambasador Earth Hour în România, un proiect WWF România.
În cea de-a doua zi, Ionuţ Ciurea deschide seria de prezentări cu un statement interesant:
În antreprenoriat mergi pe "all in".Ne explică de ce antreprenoriatul nu se practică dacă nu eşti dispus să greşeşti şi ne pune 6 întrebări esenţiale:
- Cine sunt?
- Pentru ce sunt trimis aici?
- Ce pot învăţa acum?
- Cine şi cum mă poate susţine şi ghida?
- Cum pot spune şi face mai simplu?
- Care este umrătoarea întrebare dificilă la care am nevoie de răspuns?
- identifică lucrurile care te incită/excită;
- întoarce-te la copilărie;
- fă o listă a talentelor tale;
- antrenează-te.
START! Business este un program de educaţie antreprenorială destinat studenţilor de orice profil şi oferă experienţa unică de a dezvolta şi pilota un produs sau serviciu în cadrul unei mini-companii cu clienţi şi operaţiuni reale, colaborând cu consultanţi voluntari.Radu Ionescu, Creative Director la Kinecto, ne învaţă un lucru foarte important în antreprenoriat: trebuie să recunoşti când nu ştii, să ceri ajutor atunci când ai nevoie.
Participanţii dobândesc cunoştinţe şi abilităţi de administrare a unei afaceri, dar, cel mai important, beneficiază de o experienţă learning by doing prin care dezvoltă încrederea şi spiritul necesare reuşitei ca antreprenori.
Urmează partea a doua, despre lideri şi leadership.
Mircea Tudor, preşedintele MBTelecom şi inventatorul Roboscan ne vorbeşte despre puterea de iniţiativă a tinerilor şi povesteşte despre un lucru amuzant ce s-a petrecut la salonul de invenţii de la Geneva, unde a luat aurul cu Roboscan.
Am primit premiul cu drapelul spaniol legat.Simona Dan, fondatorul The 88 Keys, încheie seria de conferinţe precizând cele 4 stări prin care treci inevitabil atunci când eşti sau încerci să devii un lider:
- teamă;
- furie;
- bucurie;
- depresie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Comentează cu cap!