miercuri, 11 mai 2011

Martha Graham pe Google

Martha Graham este sărbătorită astăzi de Google printr-un logo magnific!

Născută pe 11 aprilie 1894, de origine americană, a influenţat coregrafia şi dansul în modul în care Stravinsky a influenţat muzica, Picasso a influenţat pictura sau Frank Lloyd Wright a influenţat arhitectura.

A dansat peste 70 ani, timp în care a devenit prima dansatoare care a performat la Casa Albă, a călătorit ca ambasador cultural şi a primit Medalia Prezidenţială de Libertate, "o contribuţie meritorie la securitatea sau interesele naţionale ale Statelor Unite, pacea mondială sau alte eforturi culturale sau semnificative, publice sau private". În timpul vieţii i-au fost acordate distincţii, de la Cheia Oraşului Paris până la Ordinul Imperial Japonez hōkan shō.

Mi-am petrecut toată viaţa cu dansul şi fiind dansatoare. Îi permite vieţii să te folosească într-un mod foarte intens. Câteodată nu este plăcut. Câteodată este înspăimântător. Oricum este inveitabil.

Viaţa ei s-a încheiat pe 1 aprilie 1991 în New York, la 96 ani din cauza unei pneumonii.

Sursa: Wikipedia

Pentru a vedea imaginea în toată splendoarea ei accesaţi site-ul Google. Din motive necunoscute mie, nu pot face animaţia să meargă pe blog.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentează cu cap!