miercuri, 1 iunie 2011

Ancora lui Barbă-Neagră

Arheologii americani, citaţi de The Telegraph, susţin că au găsit ancora corabiei Queen Anne's Revenge, corabia lui Barbă-Neagră, pe numele real Edward Teach.

Interesant este faptul că Barbă-Neagră, decedat în 1718, a fost căpitanul vasului mai puţin de 1 an. Devenind pirat în 1716, alăturându-se echipajului lui Benjamin Hornigold, el a devenit căpitanul navei după ce aceasta a fost capturată pe 28 noiembrie 1717, lângă insula Martinique, fiind cunoscută drept La Concorde de Nantes. Sub comanda lui a fost redenumită ca Queen Anne's Revenge, probabil din cauza războiului la care el luase parte, fiind membru al Marinei Regale britanice.

Nava a eşuat în mai 1718 în golfuleţul Old Topsail, cunoscut acum ca Beaufort, unde a fost abandonată de Barbă-Neagră. Acesta a fost prins şi omorât 6 luni mai târziu în golfuleţul Ocracoke, pe coasta Carolinei de Nord, unde s-a întâlnit cu Locotenentul Marinei Regale Robert Maynard ce servea în acel moment la bordul lui Pearl




Şi acum vine întrebarea mea, pentru cei care au fost la Piraţii din Caraibe: Pe ape şi mai tulburi: "Seamănă cele 2 ancore?"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentează cu cap!